Akdağmadeni Şahnederesi Köyü’nde 6-13 yaş aralığındaki Yaz Kur’an Kursu öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreni, duygusal ve renkli anlara sahne oldu. Törene, Akdağmadeni İlçe Müftüsü Abdullah Çolak, Şahnederesi Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hakan Özdemir de katıldılar.
Minik öğrenciler, kurs boyunca öğrendikleri duaları okudular ve salavatlar getirdiler. İlçe Müftüsü Abdullah Çolak, Kur’an kurslarında verilen manevi eğitimin önemine vurgu yaparak, çocukların küçük yaşlardan itibaren dinî değerlerle tanışmalarının geleceğe yapılabilecek en büyük yatırım olduğunu belirtti. Çolak, çocukların eğitiminde emeği geçen Şahnederesi Köyü İmamı Abdullah Doğansoy ve öğretici ile Şahnederesi Köyü Muhtarı Hakan Özdemir’e ve öğrencilerin ailelerine teşekkürlerini iletti.
Büyükler kategorisinde birinci olan Ayşenur Güzel ve küçükler kategorisinde birinci olan Azra Taştan adlı öğrencilere Köy Muhtarı Hakan Özdemir tarafından altın hediye edildi. Tüm kursiyerlere ise çeşitli hediyeler verildi. Programda yer almaktan büyük mutluluk duyan İlçe Müftüsü Abdullah Çolak, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek etkinliği sonlandırdı.
