Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban Eti Hidayet Getirdi!

Türkiye Diyanet Vakfı ve Yerköy İlçe Müftülüğü, vekaletle kurban organizasyonu

Türkiye Diyanet Vakfı ve Yerköy İlçe Müftülüğü, vekaletle kurban organizasyonu kapsamında dünya genelinde sürdürdüğü insani yardım çalışmalarında unutulmaz bir başarı hikayesine imza attı. Senegal’de gerçekleştirilen kurban dağıtımları, binlerce kilometre ötedeki insanların sadece karnını doyurmakla kalmadı, aynı zamanda hidayetlerine de vesile oldu.

“Dininin Ne Olduğunun Önemi Yok”

Senegal’de görev yapan vakıf gönüllüleri, açlık ve hastalıkla mücadele eden bir kabileye kurban etlerini ulaştırdı. Görüşme sırasında kabile şefinin, “Biz Hristiyanız, bir yanlış anlaşılma olmasın” uyarısına karşı görevlilerin verdiği tarihi cevap gönülleri fethetti: “Bizim için dininizin ne olduğunun önemi yok; ihtiyaç sahibi her insana yardım etmek hem insani hem de dini bir vazifedir.”

Yardımlaşma Haberi Kabileler Arasında Yayıldı

Hristiyan halka karşılıksız yapılan bu yardım, kısa sürede Senegal’deki diğer kabileler arasında büyük bir yankı uyandırdı. Türkiye’den gelen ekiplerin sergilediği bu samimi tutum, bölge halkının İslamiyet’e olan bakış açısını değiştirdi.

Toplam 600 Kişi Müslüman Oldu

Yaşanan bu insani yardım seferberliğinin ardından:

  • Dakar’a 120 km uzaklıktaki Fulful kabilesinden 200 kişi Müslüman oldu.

  • Sonraki süreçte Dakar’a 400 km uzaklıktaki Bambaka kabilesi şefi ve beraberindeki kabile üyelerinin de katılımıyla 400 kişi daha İslamiyet’i seçti.

  • Toplamda 600 kişiye ulaşan bu hidayet kafilesi, evlatlarını hafızlık eğitimi almaları için başkent Dakar’a gönderdi.

Yerköy Müftülüğü’nden Bağış Çağrısı

Yerköy İlçe Müftülüğü, bu hidayet örneğine vesile olan tüm hayırsever bağışçılara teşekkürlerini iletti. “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganıyla devam eden kampanya kapsamında vatandaşlar, müftülüklere başvurarak kurbanlarını dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara ulaştırabilir.

Antrenör Ahmet Gün Müjdeyi Verdi: Bu Gurur Yozgat’ın!
Sıradaki Haber Yerköy’den Avrupa Kürsüsüne: Bronz Madalya Tuana’nın!