Kütahya’nın Cumhuriyet Caddesi, halk arasında “Sevgi Yolu” olarak bilinen yoğun yaya güzergahlarından biriydi ve burada belediyeye ait mısır büfesinin kaldırılması için sabahın erken saatlerinde çalışmalar başladı. Belediye ekipleri, polis ve zabıta eşliğinde yapılan çalışmalar sırasında gerginlik yaşandı.
Sevgi Yolu’nda yıllardır Gökhan Gökpınar tarafından işletilen büfenin kira sözleşmesinin sona ermesi ve caddede yapılacak yeni düzenlemeler nedeniyle belediye tarafından kaldırılmasına karar verildi. Gökpınar’ın tepki gösterip çatıya çıkarak kendisini zincirlemesi üzerine, iş yerinin kaldırılması durumunda büfeyi ateşe vereceğini söylemesiyle olaylar büyüdü. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken Asayiş Şube Müdürü’nün müdahalesiyle büfe sahibi sakinleştirilerek kaldırılma işlemi ertelendi.
Ancak, bir süre sonra zabıta ekipleri tekrar gelerek büfenin kaldırılması için çalışmalara başladı. Bu durum çevredeki vatandaşlar ve esnaf arasında tepkilere neden oldu. Gökpınar emniyete götürülürken belediye ekipleri büfeyi kaldırdı. Gelişmeler bölge sakinleri tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.
Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan belediyeye ait mısır büfelerinin kira sözleşmelerinin sona ermesinin ardından belediye ekipleri, polis eşliğinde büfeleri kaldırmaya başladı. Sevgi Yolu’ndaki tüm büfeler gün boyunca tek tek kaldırıldı.
