Kütahya’nın Kireç köyü yakınlarında, bir biçerdöverden kaynaklandığı belirtilen yangın sonucunda yaklaşık 15 hektar buğday ekili alan ile 7 hektar meşelik alan zarar gördü. Yangın bölgesine ulaşan Kütahya Valisi Musa Işın, ekinleri yanan köylülerle bir araya gelerek durum hakkında bilgi aldı ve gereken desteklerin sağlanacağını belirtti.
Kütahya-Gediz kara yolunun 28. kilometresinde, Kireç köyü yakınlarında bulunan buğday tarlasında meydana gelen yangın saat 11.30 sıralarında başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, yangına 12 arazöz, 3 helikopter, 3 dozer ve 96 personel ile müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına devam edildi.
Vali Musa Işın, yangın sonrası zarar gören tarlalardaki köylülerle görüşerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Vali Işın, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangının biçerdöverden kaynaklandığını belirtip, ve müdahalenin hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. Soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Işın, 15 hektarlık buğday ekili alan ile 7 hektarlık meşelik alanın zarar gördüğünü kaydetti.
Vali Işın, meşelik alanların zarar görmesine rağmen çamlık alanların etkilenmediğini belirtirken, köylülere yapılacak destek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Köylüler ise tarlalarının başında açıklamaları beklerken, Vali’nin destek sözleri moral oluşturdu.
