Kütahya’da iddiaya göre bir kişi, umre organizasyonu vaadiyle birçok vatandaşı dolandırdıktan sonra tutuklandı. Balıklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve iş yerinin sorumlu müdürü olduğu belirtilen 68 yaşındaki Bünyamin A., umreye gitmek isteyen 23 kişiyle anlaşma yapmış. Her bir kişiden bin 100 ile bin 250 dolar arasında değişen ücretler alındığı belirtildi.
Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran vatandaşlar, umre organizasyonuyla ilgili bilgi almak için Bünyamin A. ile görüştüklerinde paralarının başka bir dolandırıcıya kaptırıldığını öğrendiklerini söylediler. Bunun üzerine yapılan soruşturma sonucunda Bünyamin A.’nın tutuklandığı açıklandı.
Şüpheli, müştekilerden toplamda 31 bin 850 ABD doları ve 107 bin TL aldığını itiraf etti. Paraların bir kısmını uluslararası finans kuruluşlarında kumar ve bahis oynamak için kullandığını, geri kalanını ise umre masrafları için turizm firmasına gönderdiğini belirtti. Olayın ardından Bünyamin A., Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alındı ve tutuklanarak Kütahya Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
