Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzey Kore’den ABD ve müttefiklerinin tatbikat hazırlıklarına uyarı: “Kötü sonuçlar doğurur”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-Jong, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın bölgede gerçekleştirmeye hazırlandığı askeri tatbikatlara tepki göstererek, bunun kötü sonuçlara sebep olabileceği uyarısında bulundu. ABD, Güney Kore ve Japonya ise ortak Özgürlük Sınırı ve Demir Topuz tatbikatlarını planlıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-Jong, ABD,

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-Jong, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın bölgede planladığı “Özgürlük Sınırı” ve “Demir Topuz” tatbikatlarına karşı sert bir tepki gösterdi. Kim Yo-Jong, ülkelerinin yakınlarında gerçekleştirilecek olan bu askeri gösterilerin kendileri için kötü sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore yönetiminden gelen açıklamada, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın Kore Yarımadası ve çevresinde yapmayı planladığı askeri tatbikatlara karşı ciddi endişelerini dile getirdi. Kim Yo-Jong, bu ülkelerin eş zamanlı olarak gerçekleştireceği “Özgürlük Sınırı” ve “Demir Topuz” tatbikatlarını eleştirerek, bu tür nükleer caydırıcılık amaçlı faaliyetlerin tehlikeli olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tatbikatların Kuzey Kore’ye yönelik düşmanca bir tavrın devamı olduğunu belirtti.

ABD, Güney Kore ve Japonya’nın Jeju adasının doğu ve güneyinde ortaklaşa düzenleyeceği “Özgürlük Sınırı” tatbikatı 15-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Aynı zamanda Güney Kore ve ABD, “Demir Topuz” adını verdikleri entegre nükleer-konvansiyonel tatbikatı da aynı tarihlerde yapacaklar. Bu tatbikatlar, Kuzey Kore’nin askeri tehditleri karşısında güvenlik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD-İran arasındaki İsviçre müzakereleri
Sıradaki Haber İran Meclis Başkanı Galibaf’tan ABD’ye: “Açıklamalarına dikkat etseler iyi olur”