TÜBİTAK tarafından düzenlenen 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Kayseri Bölge Sergisi açılışı, Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen açılışa TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Yarışma hakkında bilgi veren TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek, yarışmanın 56 yıldır devam ettiğini, bölgesel düzeyde gerçekleşen bir yarışma olduğunu ve Türkiye finalinin daha sonra yapılacağını belirtti. Kayseri Bölge Sergisi’nde Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinden toplam bin 307 proje başvurusu yapıldığını ifade etti. TÜBİTAK Koordinatörü, jüri üyeleri tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda ilk 100’e giren öğrencilerin projelerini sergilemek üzere davet edildiğini açıkladı.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da, “Erciyes Üniversitesi olarak bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Proje geliştirme kültürünün küçük yaşlardan itibaren şekillendiği bilinmelidir. Bu bağlamda TÜBİTAK’ın rolü elbette büyüktür. Ülkenin bilimsel araştırma süreçlerinde TÜBİTAK’ı baş tacı yaparız. Gençlerimizin buluşları, fikirleri ve projeleri için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim” dedi.
Kurdele kesme töreninin ardından, öğrencilerin projeleri incelenerek detaylı bilgiler alındı.
