Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Louvre’dan Avrupalı olmayan ziyaretçilerin girişine yüzde 45 zam

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi, Avrupa dışından

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi, Avrupa dışından gelen turistler için giriş ücretlerine yüzde 45 oranında zam yapıldığını duyurdu. 19 Ekim’de gerçekleşen 88 milyon dolarlık soygunun ardından yoğun eleştirilere maruz kalan müze, altyapısını güçlendirmeye karar verdi. Güvenliği artırmak ve altyapısını iyileştirmek isteyen müze yönetimi, bilet fiyatlarını artırarak çözüm bulmaya çalıştı. Avrupa dışından gelen turistler için giriş ücretlerine yüzde 45 oranında zam yapıldığı açıklandı. 14 Ocak 2026 tarihinden itibaren Louvre Müzesi’ni ziyaret etmek isteyen Avrupa Ekonomik Bölgesi dışındaki turistler kişi başı 32 euro, Avrupalı olmayan turist grupları ise 28 euro ödeyecek. Müze yönetimi, modernizasyon projelerine destek olmak amacıyla her yıl giriş ücretlerine yüzde 10 ila 20 arasında bir artış yapmayı planladığını belirtti.

Louvre Müzesi geçen yıl yaklaşık 9 milyon ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçilerin önemli bir kısmının ABD’den ve Çin’den geldiği bildirildi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un aşırı kalabalığı önlemek için Mona Lisa tablosunun sergilendiği bölümü taşıyacağını açıklamasının ardından, müzeyi ziyaret edenler arasında büyük bir ilgi oluştu.

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde gerçekleşen 19 Ekim’deki soygun, 35 bin eserin sergilendiği müzeyi hedef almıştı. Sabah saatlerinde dışarıdan gelen hırsızlar, mücevherleri sergilendiği Apollo Galerisi’ne girerek 88 milyon euro değerindeki mücevherleri çalarak kaçmışlardı. Bu olayın ardından müze güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatılmış, ancak incelemelerin ardından 3 gün sonra tekrar ziyarete açılmıştı.

Rusya’da, Ukrayna’daki savaşa karşı çıkan Yabloko Partisi Lider Yardımcısı Maxim
Sıradaki Haber Rusya’da gözaltındaki savaş karşıtı siyasetçiye 7 yıl hapis cezası