Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve gelir gelmez istifa eden eski Başbakan Sebastien Lecornu’yu tekrar başbakan olarak atadı. Macron’un ofisinden yapılan açıklamada, “Sebastien Lecornu, yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi” denildi.
Lecornu, yeni görevini “Cumhurbaşkanı Macron’un bana verdiği bu görevi yüksek bir sorumlulukla kabul ediyorum. Fransa’ya bütçe sağlamak ve vatandaşlarımızın günlük hayatlarını olumlu yönde etkileyecek çözümler üretmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım” sözleriyle karşıladı. Ayrıca siyasi krize son verilmesi gerektiğini vurgulayan Lecornu, hükümete katılan herkesin 2027 Cumhurbaşkanlığı seçimleri hedeflerini ertelemesi gerektiğini belirtti.
Fransa muhalefetinden gelen tepkiler ise sert oldu. Ulusal Birlik Partisi lideri Jordan Bardella, Macron’un kararını eleştirerek, “İkinci Lecornu hükümeti, izole ve halktan kopuk bir şakadan ibaret. Ulusal Birlik, bu hükümeti düşürecektir” dedi. Ayrıca Boyun Eğmeyen Fransa Partisi lideri Jean-Luc Melenchon da Macron’u eleştirerek, “Macron sadece kendisi olmaktan başka bir şey yapamıyor” yorumunu yaptı.
Yeşiller Partisi lideri Marine Tondelier ise sadece “İnanılmaz” diyerek tepkisini gösterdi.
