Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam başlayan orman yangınının enerjisi, ekiplerin kararlı müdahalesi sonucunda önemli ölçüde azaltıldı. Kontrol ve soğutma çalışmaları ise bölgede aralıksız olarak devam ediyor.
Dün saat 17.45 sıralarında Adaköy Mahallesi Yalancıboğaz mevkiinde başlayan orman yangınına, ekiplerin hava, deniz ve karadan yaptığı müdahale devam ediyor. Arazinin zorlu coğrafi yapısı nedeniyle söndürme çalışmalarını güçlendirmek amacıyla askeri çıkarma gemileriyle bölgeye arazöz, iş makineleri ve personel sevk edildi. Gece boyunca ve sabahın ilk ışıklarıyla beraber yapılan kararlı müdahaleler sayesinde yangının etkisi önemli ölçüde azaltıldı. Ekipler, alevlerin tekrar canlanabileceği noktalarda çalışmalarını sürdürürken, yer ekipleri ise yangın alanında soğutma ve kontrol çalışmalarını yürütüyor.
Görevli ekipler, yanmış alanları detaylı bir şekilde kontrol ederek tekrar alevlenme riskine karşı gözlemde bulunuyor. Kara ekipleri arazözler ve iş makineleriyle çalışmalarını sürdürürken, hava destek birimleri de gerektiğinde müdahale için hazır bekliyor.
