Yerköy Haber Gazetesi

Mengen köyünde, İmam camide vatandaş tarlada dua etti

Mengen köyünde, İmam camide vatandaş tarlada dua etti
31 Mayıs 2021 - 19:16

Yerköy’e bağlı Çakırlar ( Mengen) köyünde vatandaşlar, bölgesel kuraklık olması sebebiyle köy imamı Mehmet Cesur’dan yağmur duasına çıkılmasını istedi.

Yerköy’de korona virüs tedbirleri kapsamında bir araya gelemeyen vatandaşlar, kuraklık için dualarını online yaptılar.
Yerköy’e bağlı Çakırlar ( Mengen) köyünde vatandaşlar, bölgesel kuraklık olması sebebiyle köy imamı Mehmet Cesur’dan yağmur duasına çıkılmasını istedi.
Köy imamı Mehmet Cesur’da salgın sebebiyle toplanmanın yasak olduğunu fakat cami hoparlöründen dua yapabileceğini ve köy halkının evlerinden duaya katılmaları gerektiğini söyledi.
Köy halkı da aileleriyle birlikte evlerinden ve bahçelerinden uzaktan dua etme fırsatını buldu.
Köy imamı Mehmet Cesur, Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri olarak salgın dönemi başta olmak üzere her zaman halkımızın din hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeyi, cemaatinin manevi olarak sürekli yanlarında bulunduklarını söyledi.
İmam Cesur, görevlerinin sadece cami içerisinde değil halkla sürekli iç içe olduklarına değinerek, cemaatin ihtiyaç ve isteklerine göre her türlü din hizmetleriyle sürekli hizmet verdiklerini aktardı.
Köy halkından Ali Osman Yiğit, köy imamına istekleri doğrultusunda bu hizmeti köy halkına sundukları için teşekkür etti. Yiğit, “Kurak geçen bu dönemde birçok mahsulümüz zarar görmesine az bir süre kalmışken elden bir şey gelmiyordu. Biz de yağmur duasına çıkalım dedik. Hocamız da bizi kırmayıp salgın döneminde bu hizmeti bizlere sunarak ailemizle birlikte duaya amin deme fırsatı sundu” dedi.
Köy halkından Ekrem Çelik ise “ Tarladaki mahsul zarar görmekle birlikte hayvanlarımızı otlatabilecek alanlar kurumaya başladı ot kalmadı. Tek umudumuz yağmurun yağmasıdır. Bu yüzden köy olarak yağmur duasına çıkalım dedik. Köy imamız da bizlere minareden dua ederek kurak geçen sene için rabbimizden yağmur istememize sebep oldu hocamıza çok teşekkür ederim. Sağolsun” dedi.
Çelik, Salgın döneminde bir araya gelemeyen köy halkı için basit çözüm getiren İmam Mehmet Cesur’un diğer meslektaşlarına örnek olarak din hizmetlerini en uygun yolla cemaate ulaşılmasında bir örnek oluşturduğuna değindi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır