Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merz: “Rusya-Ukrayna savaşı muhtemelen aylarca sürmeye devam edecek”

Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşının aylarca sürebileceğini belirtti. Macron, Putin’in Trump’ı görmezden geldiğini ve Trump ile bu konuyu görüşeceklerini açıkladı. Macron, Ukrayna’nın Avrupa’nın desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı ve iki devletli çözümün önemine dikkat çekti.

Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna

Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Toulon kentinde gerçekleşen Almanya-Fransa Bakanlar Konseyi toplantısının ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer küresel konular ele alındı. Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’ye desteklerini açıkça ifade ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin’in tutarsız açıklamalarını eleştirdi. Macron ayrıca ABD ile işbirliği yaparak Rusya’yı müzakere masasına oturtmayı ve Ukrayna’ya destek sağlamayı önemsediklerini belirtti.

Başbakan Merkel, Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda Putin’in Zelenskiy ile görüşmeye niyetli olmadığını ve kabul edilemez koşullar sunduğunu belirtti. Merkel, Avrupalılar ve ABD hükümeti olarak bir araya gelerek sonraki adımları tartışacaklarını ve bu süreci dikkatle izleyeceklerini vurguladı. Savaşın uzun sürebileceğine dikkat çeken Merkel, Avrupalı ortaklar ve ABD ile yakın işbirliği içinde olacaklarını vurgulayarak Ukrayna’nın yanında olacaklarını ifade etti.

Macron ve Merkel’in başkanlık ettiği Almanya-Fransa Bakanlar Konseyi’nde alınan kararlarla ilgili ortak bildiride, İsrail ve Filistin arasında kalıcı barışın ancak iki devletli bir çözümle mümkün olabileceği vurgulandı. Bildiride Gazze Şeridi’ndeki insani krize dikkat çekilerek, acil ateşkesin sağlanması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze’ye ulaştırılması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki saldırıları kınandı ve İsrail’e insani yardım çalışanlarının Gazze’ye güvenli erişimini sağlaması çağrısında bulunuldu.

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, barış müzakerelerine katılmak üzere
Sıradaki Haber ABD Başkan Yardımcısı Vance, İran ile barış görüşmeleri için İsviçre’de