Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, öğretmenlerin yabancı dil öğretiminde aktif dil kullanımının kritik önemine vurgu yaptı. Yılmaz, “Bir öğretmen sınıfa girdiğinde ‘Hello children, I am your English teacher’ diyerek öğretim yapmaz; aksine öğretmen hemen öğrettiği dili akıcı şekilde konuşarak çocukların bu dili etkili bir biçimde öğrenmelerini sağlamalıdır,” dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesindeki Şehit Bekir Ferhat Kaya İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen İngilizce ve Türk Kültürü Programı’na katıldı. Programda öğrencilere yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitiminin faydaları sunuldu. Etkinlik, okul konferans salonunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin İngilizce ve Türkçe tiyatro gösterileri sergilemesi ile devam etti.
Yılmaz, 600 İmam Hatip Ortaokulu’nda haftada 8 ila 10 saat yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi verildiğini belirterek, “5, 6 ve 7. sınıflarda haftada 8 ila 10 saat boyunca üç yıl süren yoğunlaştırılmış bir yabancı dil eğitimi sağlanmaktadır,” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Öğretmenlerin öğrencilere örnek olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Bir yabancı dil öğretiyorsanız, öğretmeninizin o dili konuşması gerekmektedir. Sınıfa girip ‘Hello children, I am your English teacher’ diyerek dil öğretemezsiniz; aksine öğretmen öğrencilerin karşısına geçip öğrettiği dili en iyi şekilde kullanmalıdır, çocuklar da bu yolla dil öğrenmelidir,” şeklinde konuştu.
Yılmaz ayrıca, imam hatip liselerinde açılan çok dilli hazırlık sınıflarına da dikkat çekerek, “Almanca, Arapça, Rusça, Çince, Farsça, Fransızca, Japonca, İspanyolca ve İtalyanca dahil olmak üzere bu 10 dilde öğrencilerimiz performans sergilemekte, tartışmalar yapmakta, tiyatro oynamakta ve bu dilleri en iyi şekilde öğrenmektedir,” ifadelerine yer verdi.
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ise, “Anadolu topraklarında kök salmış olup yedi kıtaya uzanan bir nesil yetiştirmekle sorumluyuz. Atalarımızın izinden giden ve 7 dil bilen Fatih Sultan Mehmet gibi bir nesil yetiştirmekteyiz. Ancak bu yalnızca dil eğitimiyle değil, aynı zamanda Kur’an ve sünnet temellendirilmiş bir eğitimle mümkündür,” şeklinde konuştu.
Vali Makas, Türkiye Yüzyılı vizyonuna atıfta bulunarak, “Türk İslam medeniyetinin çağı olan bu dönemde, dünyaya adalet ve barış temelli bir eğitimle donanımlı bireyler yetiştirmek zorundayız,” diye belirtti.
Bakan Yardımcısı Yılmaz, Kırıkkale Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Makas’tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
