Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Menderes İlkokulu’nda yangın farkındalığını artırmak amacıyla öğrencilere yönelik bir tatbikat gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlikte, itfaiye ekipleri öğrencilere yangın durumlarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratik eğitimler verdi.
Tatbikat esnasında öğrencilere ev yangınlarıyla karşılaştıklarında nasıl tepki vermeleri gerektiği, aileleri ve ilgili kurumlarla nasıl iletişim kurmaları gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, yangına müdahale etme ve söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
Okul bahçesinde alınan güvenlik önlemlerinin ardından, itfaiye ekipleri sembolik bir ateş yakarak tatbikata başladı. Öğrenciler, itfaiyecilerle birlikte yangın söndürme çalışmalarına katılarak hem eğlendiler hem de yangın müdahalesi konusunda deneyim kazandılar.
Tatbikatın ardından okulun konferans salonunda, öğrencilere ve öğretmenlere yangın söndürme yöntemleri hakkında kısa bir eğitim verildi. Soru-cevap bölümünde öğrenciler, itfaiye ekiplerine yangınla ilgili merak ettikleri soruları yönelttiler. Etkinlik, çocukların sevgisini kazanan itfaiyecilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
