Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty, Gazze Şeridi’ndeki Barış Planı çerçevesinde 15 Filistinli teknokratın yer alacağı geçici hükümetin isimlerinin belirlendiğini duyurdu. Abdelatty, dün gerçekleşen Barış Zirvesi sonrasında Gazze’nin yönetimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu isimlerin şu anda İsrail tarafından incelendiğini ancak henüz kamuoyuna açıklanmadığını belirtti.
Abdelatty, açıklamasında savaş sonrası Gazze’nin idaresinde rol alacak ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından yönetileceği öngörülen “Barış Kurulu” yapısına da değindi. “Barış Kurulu’nun, Gazze’nin yeniden inşası için gelecek mali destek akışını denetlemek amacıyla mali yardım sağlaması gerektiğini” vurgulayan Abdelatty, “Gazze halkının günlük yaşamıyla ilgilenmek için bu kişileri görevlendirme ve Barış Kurulu’na mali destek sağlama sorumluluğumuz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Abdelatty, bölgede ilan edilen ateşkesin ve Barış Planı’nın Hamas tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Hamas, geçiş sürecinde rol almayacaklarına dair taahhütte bulundu. Bu sebeple, Gazze halkının günlük ihtiyaçlarıyla ilgilenecek idari bir kurulun atanması konusunda çaba harcıyorlar” dedi.
