Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Osmaniye’de mahkeme kararı sonrası 31 kaçak yayla evinin yıkımına başlandı

Osmaniye’nin ormanlık alanlarında izinsiz olarak inşa edilen yayla evlerine yönelik

Osmaniye’nin ormanlık alanlarında izinsiz olarak inşa edilen yayla evlerine yönelik denetimler sonucunda tespit edilen 31 kaçak yapının yıkımına, mahkeme kararının ardından başlandı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ile Haraz Orman İşletme Şefliği ekipleri tarafından Haraz, Çona ve Karataş köylerinde denetimler gerçekleştirildi. Kontroller neticesinde, orman alanları üzerinde izinsiz olarak inşa edilen yayla evleri ile işgal ve faydalanma faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirlendi. Tespit edilen yapılar için “işgal ve faydalanma” suçu ile ilgili tutanaklar tutuldu ve gerekli yasal süreçler başlatıldı. Mahkeme kararının ardından, 31 kaçak yapının yıkımına geçildi.

Yıkım öncesinde, ev sahiplerine eşyalarını çıkarmaları için izin verildi. Ev sahiplerinin hazır bulunmadığı yapılar daha önce mühürlenmiş ve yıkımı kararlaştırılmış ise, eşyalar Orman İşletme ekipleri tarafından tutanak altına alınarak çıkarıldı. Eşyaların tahliyesi tamamlandıktan sonra kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Orman Genel Müdürlüğü, kaçak yayla evleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Adana Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ve Haraz Orman İşletme Şefliği ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucunda orman alanlarında izinsiz yapılaşma ve işgal tespit edildiği belirtildi. Bu çerçevede, söz konusu yapılar hakkında “işgal ve faydalanma” suçuna ilişkin tutanaklar düzenlendi ve yasal adımlar atıldı. Yapılan uyarılara rağmen işgalin devam etmesi sebebiyle, 6831 sayılı Orman Kanunu gereğince 13 Nisan 2026 tarihinde idari yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada, mevzuata uygun yayla evlerinin mağdur edilmediği ve ormanların korunması konusundaki kararlılık vurgulandı.

Sulusaray ilçesinde yaşanan traktör kazasında ağır yaralanan 15 yaşındaki genç,
Sıradaki Haber Traktörden düşerek hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı