Pendik’te bir binanın bahçesinde meydana gelen toprak kayması, bitişikteki inşaat çalışması ve yoğun yağışlar sebebiyle gerçekleşti. Buna karşın, çökme riski nedeniyle bina sakinleri tedbir amaçlı tahliye edilirken, bölgede güvenlik önlemleri alındı.
Olay, akşam saatlerinde Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi Baysal Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Komşu inşaat kazısının ve yağmurun zemin yapısını yumuşatmasının ardından, bir binanın bahçe kısmında toprak kayması ve çökme yaşandı. Yağışın etkisiyle hızla genişleyen toprak kayması, binanın temel zeminine kadar ilerledi.
Çökme tehlikesi fark edilince, vatandaşların ihbarı üzerine polis, zabıta ve AFAD ekipleri adrese sevk edildi. Ekipler, çevreyi güvenlik şeridiyle çevirerek alanı güven altına aldı. Muhtemel bir felaketi önlemek amacıyla bina sakinleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Yağmur suyunun kaymayı hızlandırmaması için zeminde örtüleme işlemi yapılırken, ekipler risk değerlendirmesi ve inceleme çalışmalarına devam ediyor.
