Kartepe ilçesinde arka arkaya iki araca çarpan ve daha sonra kaçmaya çalışırken çarptığı ikinci araçtaki sürücü ile yanındaki kişiyi darp eden sürücü, gözaltına alındı. Polis ekiplerine direnen, alkol testine sokmayan ve tehditler savunan sürücüye toplamda 381 bin TL ceza kesildiği belirtildi.
Olay, İstasyon Mahallesi Menderes Bulvarı’nda gerçekleşti. İlk olarak, Ş.B. idaresindeki 41 ATP 315 plakalı araç, seyir halindeyken B.A. yönetimindeki 02 BJ 280 plakalı araca çarptı. Kazadan sonra diğer sürücüye “Ben hallederim” diyerek olay yerinden ayrılan Ş.B., yaklaşık 200 metre ileride Adem Düşünceli’nin kullandığı 55 FT 158 plakalı araca çarptı.
İkinci çarpma sonrasında Ş.B., araçtan inerek Adem Düşünceli ve yanındaki kişiye saldırdı. Polis ekipleri, olay yerine hemen müdahalede bulunarak şüpheliyi kontrol altına aldı ve karakola götürdü.
Şüphelinin ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, aracı da 2 ay trafikten men edildi. Ş.B.’ye, alkolmetreye üflemeyi reddetmekten 150 bin TL, darp etmekten 180 bin TL, kaza sonrası kaçmaktan 46 bin TL ve ehliyetini teslim etmemekten 5 bin TL olmak üzere toplam 381 bin TL ceza kesildi. Ş.B.’nin alkol oranı, hastanede yapılacak kan testi sonucuna göre belirlenecek ve duruma göre ek cezai işlemler uygulanacak.
Adem Düşünceli, “Yüksek derecede alkollü olan şahıs, polis gelmeden bizi daha da darp edecekti. Arkadaşımı ve beni darp etti, tehditler savurdu. Şikayetçiyim. Yaraladı, aracına zarar verdi. Polis gelmeseydi daha fazla zarar verebilirdi” şeklinde konuştu. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
