Kocaeli’nin İzmit ilçesinde polisleri fark eden bir kişi tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan bir şüpheli kaçmaya çalışırken yakalandı. Diğer kişiye ise 200 bin lira para cezası kesildi.
İzmit ilçesinde polislerin şüpheli iki kişinin bulunduğu bir aracı durdurmak için kovalamaca başlattığı bildirildi. Aracın durdurulmasının ardından araç içindeki D.Z.İ. isimli kişi yakalandı. Diğer şüpheli B.İ. ise yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalandı. Yapılan kontrollerde B.İ.’nin “silah veya mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma” suçundan arandığı ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı belirlendi.
D.Z.İ.’ye ise dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle 200 bin lira idari para cezası kesildi ve “suçluyu kayırma” suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.
