Mudanya Belediyesi, çocukları geleceğe hazırlamak amacıyla Robotik Kodlama Atölyeleri’ni hizmete açtı. Bu atölyeler, geleceğin dili olarak nitelendirilen kodlama dilini öğrenerek çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve takım çalışması becerilerini edinmelerine olanak tanıyor.
Mudanya Belediyesi, çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla yarıyıl tatilinde düzenlediği “Robotik Kodlama Atölyesi”ne büyük ilgi olduğunu duyurdu. Orhan Kemal Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen atölyeye 9-16 yaş aralığındaki çocuklar ücretsiz olarak katılabiliyor. Atölyede, üç boyutlu tasarım, kodlama, elektronik ve robotik platform eğitimleri temel seviyede veriliyor. Katılımcılar, robotik sistemler ve kodlama dilini öğrenirken aynı zamanda takım ruhu ve yaratıcılık becerilerini geliştirme şansı elde ediyor.
Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, geleceğin aydınlık Türkiye’si için çocukların eğitimine verilen önemin altını çizdi. Dalgıç, teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde çocuklara eşit fırsat sunmak adına Robotik Kodlama Atölyesi projesini başlattıklarını vurgulayarak, “Bu atölyeler sayesinde çocuklarımızın dijital çağın gerekliliklerine uygun yetişmelerini hedefliyoruz. Teknolojiye ayak uydurmalarını sağlayarak onları geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz. Sosyal belediyecilik ilkelerimiz doğrultusunda çocuklarımıza faydalı bir eğitim imkanı sunarken aynı zamanda ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.
