Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimini AB ve NATO yanlısı aday Nicusor Dan kazandı

    Romanya’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde Nicusor Dan, Avrupa Birliği ve NATO yanlısı olarak öne çıkarken galip geldi. AB ve Romanya vatandaşları, Dan’ın zaferini sevinçle karşıladı.

    Romanya'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde

    Romanya’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu, Avrupa Birliği ve NATO yanlısı aday Nicusor Dan kazandı. Bugün yerel saatle 21.00 itibarıyla sona eren oy verme işlemi sonrasında, Bükreş Belediye Başkanı Nicusor Dan’ın oy oranı yüzde 54,09 olarak açıklandı. Rakibi aşırı sağcı Rumenlerin Birlik İttifakı (AUR) lideri George Simion ise yüzde 45,91 oy aldı. Seçime katılım oranı ise yaklaşık 18 milyon seçmenin yüzde 64,72’sinin sandık başına gitmesiyle gerçekleşti.

    55 yaşındaki Dan, seçim kampanyası süresince yolsuzlukla mücadele ve Ukrayna’ya verilen askeri destek konularına odaklandı. Avrupa Birliği politikalarıyla uyumlu bir siyaset izleyeceğini vaat etti. Seçim sonrasında yaptığı açıklamada, “köklü değişimi isteyen Romanya halkının kazandığını” belirtti. Zaferinin ardından Dan, ekonomik dengeyi yeniden sağlamak için zorlu bir döneme girildiğini ancak umutlu olunması gerektiğini vurguladı.

    Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte, Nicusor Dan’ın destekçileri başkent Bükreş’teki seçim merkezi önünde toplandı. AB ve Romanya bayrakları taşıyan kalabalık, “Nicusor” sloganları attı. Nicusor Dan’ın zaferi, Avrupa genelinde AB yanlısı siyasetçiler ve Brüksel için olumlu bir gelişme olarak kabul edildi. Simion’un seçilmesi, AB içinde karşıtlığıyla bilinen ülkeler arasına bir yenisinin eklenmesi anlamına gelecekti.

    Nicusor Dan’ın yeni bir hükümet oluşturması gerekecek ve yeni hükümet, Romanya’da mali dengeyi sağlamak ve güven ortamını tesis etmek gibi önemli görevleri üstlenecek.

    Suriye'nin Lazkiye ilinde 10 gündür
    Sıradaki Haber Lazkiye’deki orman yangınlarında 15 bin hektardan fazla alan kül oldu