Yerköy Haber Gazetesi

RUHİ SOLDAMLI’NIN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA YERKÖY’DE AK PARTNİN DÜNÜ BUGÜNÜ BİR ARADAYDI

RUHİ SOLDAMLI’NIN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA YERKÖY’DE AK PARTNİN DÜNÜ BUGÜNÜ BİR ARADAYDI
24 Kasım 2023 - 15:55

Yerköy’lü iş adamı Ruhi Soldamlı 31 Mart 2024 Yerel seçimleri için AK Parti Yerköy Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Partiye dünden bugüne çok hizmetleri olan Ruhi Soldamlı, başvuru öncesi AK Parti’den Aday Adaylığını açıklayan diğer siyasileri, Ak Parti Yerköy İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve geçmişten bugüne partiye hizmette bulunmuş tüm siyasetçileri davet edip, Başvurusunu oğlu ve kız’ı ile AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Hacı Dereli’ye sundu.

Başvuru öncesi açıklamalarda bulunan Ruhi Soldamlı, Sayın ilçe başkanım,çok kıymetli dava arkadaşlarım ağabeylerim ablalarım kardeşlerim.

Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.

Bugün burada beni yalnız bırakmayarak toplantımıza katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Hoş geldiniz şeref verdiniz.

Kuruluşundan beri içinde yer aldığım, her kademesinde görev almaktan gurur duyduğu evimiz sevdamız gözümüzün nuru AKPARTİDEN  CUMHURUN BAŞKANI DÜNYA VE İSLAM ALEMİNİN LİDERİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞANLA  YOL ARKADAŞLIĞI YAPMAK İÇİN 2024 yılı mahalli idareler seçimlerinde Yerköy belediye başkan adayı olmak için bir yola çıktım

Bu yolda önce dualarınıza sonrada desteklerinize talibim.

Rabbimden hayırlısını diliyorum.

 

       1983 yılında Yerköy’de doğdum. İlk ve ortaöğretim tahsilimi Yerköy Atatürk İlköğretim Okulunda bitirdikten sonra Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Lisesinde lise öğrenimini tamamladım.

Erciyes Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümünden ön lisans eğitimimi bitirerek 2005 yılında mezun oldum.

2015 yılında lisans eğitimi tamamlamak için  Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümüne kayıt yaptırarak 2020 yılında lisans eğitimimi tamamlayıp mezun oldum.

     Üniversite okurken aynı zamanda çeşitli futbol kulüplerinde (YİMPAŞ, Yozgatspor ve Ankara Büyükşehir Belediye Ego Spor) profesyonel olarak futbol oynadım. 2011 yılından sonra da Yerköy Sporda yöneticilik yaptım.

    2005 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra aile şirketimizde ve çeşitli inşaat firmalarında şantiye şefi olarak 2013 yılına kadar çalıştım. 2013 yılında Yozgat Devlet Su İşlerinde İnşaat Teknikeri olarak işe başladım.

21.05.2018 yılında Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU Bey’in olurlarıyla Yerköy ilçesinde Yenimahalle, Sekili ve Köseli Sulama Birliği Başkanı olarak atandım. 2021 yılında Türkiye genelinde değişen  kanun sebebiyle Sulama Birliği Başkanlığına ziraat mühendisleri atanmasından dolayı, bırakarak tekrardan Yozgat Devlet Su İşlerindeki görevime döndüm.

     Siyasi hayatıma Adalet ve Kalkınma Partisinde Yerköy Gençlik Kolları Başkanı olarak başladım.

2011 yılında çok büyük onur ve gurur duyarak yaptığım görevimi yaş haddinden dolayı bıraktım. Bu süreçte 2002, 2007 ve 2011 Genel Seçimlerini, 2009 Yerel Seçimini ve iki referandum seçimlerini başarılı bir şekilde tamamladık.

Bu süreçte görev yaptığımız kurucu ilçe başkanlarımız Davut bucak ,İbrahim Çınar, Salih Turan ve Ahmet Yavuz. ( demeden gecemeyecem her zaman kahrımı ceken her daim her konuda yanımızda olan ağabeylerime teşekkürü borç bilirim.)

 2011 yılında görevi bıraktıktan sonra partimizin bütün organizasyonlarında görev almaya devam ettim.

2017 ve 2021 yılları arasında İlçe Kongremizde İlçe Başkanlarımız Aziz BAŞAK  ve Hacı DERELİ ile beraber İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seçim İşleri İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.

Genel merkezimiz tarafından organize edilen Siyaset Akademisinin ilk mezunlarındanım. 

       Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptım.

Yerköy Ticaret ve Sanayi Odasında 2007-2010 yılları arasında Meclis Başkan Vekilliği görevini yaptım.

Yerköy İdman Yurdu Sporda yöneticilik yaptım.

Genç Yerköylüler Derneğini kurarak 2009 yılında Yerköy’de çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde derneğimizle beraber aktif rol aldım.

2017 ve 2021 yılları arasında tes iş sendikası Yozgat il temsilciliği görevini yaptım.

KIYMETLİ DAVA ARKADAŞLARIM

Zafer inananlarındır,zafer azimle çalışanlarındır şiariyle hep birlikte seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağımıza hepinizin huzurunda söz veriyorum.

5 yıl aradan sonra tekrar şehrimizi hak ettiği hizmete kavuşturacağız.

Ekmeğimizi büyüteceğiz.

Şehrimizi daha düzenli ve herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir şehir haline getireceğiz.

Bunu yapacak gücümüz var.

Allahın izni sayın cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteği ile yapamayacağımız altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok..

Bu topraklarda doğduk bu şehrin sokaklarında büyüdük şimdi ise o sokakları güzelleştirmek ve Yerköy’e  olan vefa borcumuzu yerine getirmek için buradayız.

Hepimizin gayesi hizmet davası YERKÖY.

Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın.

sağolun var olun .

Bu güzel toplantıyı tertip eden kıymetli ilçe başkanıma teşekkür ederim.

Diğer aday adayı olan ağabeylerime ve kardeşim sadettine başarılar dilerim.

Aday adaylık başvurumu sizlerin de izni olursa oğlum ve kızımla beraber vermek istiyorum”dedi. HABER : ORHAN EKİNCİ

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır