Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Rusya’dan Kiev’e 539 dronlu saldırı: 23 yaralı

    Rusya, Kiev’e yoğun drone ve füze saldırısı düzenledi. 23 kişi yaralandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri 478 dronu imha etti. Kiev’de birçok bina ve altyapı zarar gördü. Zelenskiy, Putin’e sert tepki gösterdi. Rusya’nın savaşı sona erdirmeme niyetini vurguladı.

    Rusya, Kiev'e yoğun drone

    Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 insansız hava aracı ve 11 füze ile saldırı düzenledi. Bu saldırıda 23 kişi yaralandı.

    Ukrayna’nın başkenti Kiev, Rusya’nın savaşın başından bu yana gerçekleştirdiği en şiddetli saldırılarından birine maruz kaldı. Rusya, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesinden kısa bir süre sonra Kiev’e 539 insansız hava aracı ve 11 füze ile saldırı düzenledi. Kiev sakinleri, metrolara sığınırken, yoğun dumanlar şehri kapladı.

    Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, gece boyunca Rusya tarafından fırlatılan 478 insansız hava aracının imha edildiği belirtildi. Ayrıca, Ukrayna genelinde 8 farklı noktaya hava saldırısı düzenlendiği ve 9 füze ile 63 insansız hava aracının kullanıldığı açıklandı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, saldırıda 23 kişinin yaralandığını ve bunlardan 14’ünün hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

    Üst düzey Ukrayna yetkilileri, saldırının sonucunda Kiev’in 10 bölgesinden 6’sında yaklaşık 40 apartman bloğunun, demiryolu altyapısının, 5 okul ve anaokulunun, kafe ve birçok aracın zarar gördüğünü belirtti.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan Trump ve Putin arasındaki telefon görüşmesinden sonra kısa bir süre içerisinde şehirlerimizde ve bölgelerimizde hava saldırılarının başlaması dikkat çekici. Rusya, savaşı ve terörü bitirmek istemediğini bir kez daha gösterdi” dedi. Zelenskiy, Rusya’ya karşı baskının artırılması ve daha etkili hava savunma sistemlerinin kullanılması çağrısında bulundu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hankendi'de Pakisatan Başbakanı
    Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü