Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sahipli Hayvanını Sokağa Bırakan Yandı! 86 Bin TL Ceza

Yerköy Kaymakamlığı, sahipli hayvanlarını sokağa bırakan vatandaşları uyardı. 5199 sayılı

Yerköy Kaymakamlığı, sahipli hayvanlarını sokağa bırakan vatandaşları uyardı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nun 177. maddesi kapsamında hayvanlarını başıboş bırakanlara 86.358 TL para cezası ve 6 aya kadar hapis cezası uygulanabileceği duyuruldu.

Cezalar Ağır! Sahipli Hayvanınızı Sokağa Bırakmayın

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, hayvanların güvenliği ve toplum sağlığı açısından sahipli hayvanların sokağa terk edilmemesi gerektiği vurgulandı. Sahiplerini terk eden vatandaşlar hem yüksek para cezası hem de adli yaptırımlarla karşılaşabilir.

Toplumun Huzuru ve Hayvan Hakları İçin Duyarlılık Çağrısı

Yetkililer, hayvanları korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Açıklamada, “Hayvanların yaşam hakkı ve toplumun huzuru hepimizin elinde” ifadelerine yer verildi.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde uzun yıllardır özellikle yağışsız dönemlerde ortaya çıkan
Sıradaki Haber Üstümüzdeki Kabusa Çözüm Bekleniyor!