Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, 2024 yılında alt ve üstyapı yatırım projelerine 4 milyar 141 milyon TL harcayarak 727 kilometre içme suyu, 98 kilometre kanalizasyon ve 31 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, altyapı yatırımlarına önem verdiklerini vurgulayarak, “2024 yılında şehrimizi daha ileri götürmek için alt ve üstyapı yatırımlarına ağırlık verdik. 2025’te de Samsun’a değer katacak hizmetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
17 ilçede altyapıyı güçlendirme çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, SASKİ Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen projelerle şehre önemli katkılar sağlıyor.
SASKİ, 2024 yılında 727 km içme suyu hattı döşeyerek su ihtiyacını karşılarken, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına da önemli yatırımlar yaptı. Ayrıca, atık su ve yağmur suyu terfi merkezlerinin yenilenmesi, sel ve su baskınlarına karşı önlemler alınması gibi projeler hayata geçirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan, “Samsun’un her noktasında altyapıyı güçlendirme hedefinde kararlıyız. Halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek adına gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 2024 yılı başarılı geçti, 2025’te de Samsun’a değer katacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
