Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Samsun’daki kazada kolu kopan öğrenciyle ilgili sevindirici gelişme: “Ameliyat başarılı geçti”

Samsun’da bir trafik kazasında, öğrencileri taşıyan bir servis aracının karıştığı

Samsun’da bir trafik kazasında, öğrencileri taşıyan bir servis aracının karıştığı hadisede, sağ kolu kopan 16 yaşındaki genç bir öğrenci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirerek hayata döndü. Ameliyat süreci yaklaşık 11 saat sürdü ve uzvunun kan dolaşımı sağlandıktan sonra genel durumu stabil hale geldiği belirtildi.
Kaza, İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi çevre yolunda meydana geldi. Ünye Fen Lisesi öğrencilerini taşıyan bir midibüsün devrilmesi sonucunda 15 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, kolu kopan 16 yaşındaki öğrenci acilen OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Hastanın acil serviste yapılan ilk değerlendirmelerinin ardından, kopan uzvun mikrocerrahi teknikle onarılması amacıyla Plastik Cerrahi ve Ortopedi ekiplerinin koordineli bir şekilde acil ameliyata alınmasına karar verildi. Gerçekleştirilen cerrahi operasyon sonucunda uzuvda tekrar kan dolaşımı sağlandı ve hastanın canlılığı korundu. Hasta şu an yoğun bakım ünitesinde yakın takipte tutulmakta olup, genel durumu ve uzvun dolaşımı stabil seyretmektedir. Uzvun kopması gibi ciddi vakalarda klinik sonuçlar, yaralanmanın özelliğine ve süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu tür durumlarda ilk bir hafta kritik öneme sahiptir ve hastanın durumu yakından izlenmektedir” denildi.

Silivri ilçesine bağlı Ortaköy Sanayi Bölgesi’nde yaşanan olayda, 17 yaşındaki
Sıradaki Haber Fabrikaya atmaya çalıştığı patlayıcı elinde patladı