Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda gerçekleştirilecek dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST için hazırlıkların neredeyse tamamlandığını belirtti. Vali Şıldak, Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevede sağlandığı bu dönemde Şanlıurfa’nın festival için seçilmesinin ülke ve bölge için gurur verici olduğunu vurguladı.
Vali Şıldak, Şanlıurfa’da düzenlenecek TEKNOFEST’e ilişkin açıklamalarda bulundu. Festivalin “gençliğin şehri” Şanlıurfa’da yapılmasının bölge ve il açısından büyük önem taşıdığını belirten Vali Şıldak, festivalin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini söyledi.
Vali Şıldak, “Türkiye’nin içinde bulunduğu tarihi süreç ışığında, Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevede başarılı bir şekilde ilerlediği bu dönemde Şanlıurfa’nın festival için seçilmiş olması ülkemiz ve bölgemiz adına gurur vericidir. Şanlıurfa Valiliği olarak, diğer kurumlarımızla birlikte, Büyükşehir Belediyemiz ve yerel yönetimlerimizle ortaklaşa güzel bir hazırlık sürecinden geçtik. Şubat ayından beri yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde neredeyse hazırız” dedi.
Vali Şıldak, fiziki altyapı çalışmalarının hızla tamamlandığını belirterek, “Festival alanında otopark düzenlemeleri, stantların kurulumu ve diğer hazırlıklar neredeyse sona erdi. 30 Eylül’de açılışını gerçekleştireceğimiz 5 gün sürecek bu bilim ve teknoloji şölenine tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve festivalseverleri davet ediyoruz” dedi. Vali, Şanlıurfa’dan katılımı artırmak için önemli çalışmalar yaptıklarını ve rekor düzeyde başvuru ve katılım olduğunu söyledi.
TEKNOFEST’in Şanlıurfa ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Hasan Şıldak, festivalin ilin tanıtımı ve ticari hareketliliğe önemli katkıda bulunacağını ifade etti. Vali, festival kapsamında Şanlıurfa’nın güzelliklerini ve zenginliklerini keşfetmek isteyen herkesi festivalde buluşmaya davet etti.
