İzmir’in Menderes ilçesinde gerçekleşen belediye başkanvekilliği seçimi sonrasında siyasi hareketlilik artıyor. Menderes Belediyesi YENİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Ersoy, partisinden istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıkladı.
Menderes Belediye Başkanvekili seçiminin ardından ilçe siyasetinde istifa dalgası yayılıyor. CHP’li meclis üyeleri Harun Bila ve Şirzat Peker’in istifalarının ardından, YENİ Parti cephesinde de ayrılıklar yaşanıyor, çünkü ittifak sağlanamadığı için seçim kaybedilmişti.
Füsun Demir’in istifasının hemen ardından, YENİ Partili belediye meclis üyesi Mustafa Ersoy da partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte YENİ Parti’den ayrılanların sayısı 2’ye yükseldi. Ersoy, bundan sonra Menderes Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak görev yapacağını belirtti.
Ersoy’un yazılı açıklamasında, “Menderes’in menfaatlerini her şeyin üstünde tutacağım” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Yeni Parti üyeliğimden istifa ettim. Bu kararım kişisel kırgınlık veya makam beklentisi değil, Menderes’in menfaatlerini ön planda tutma isteğiyle alındı. Doğru işleri destekleyecek ve yanlışları eleştireceğim. Kararlarımı siyasi hesaplardan ziyade vicdanıma, halkın beklentilerine ve Menderes’in menfaatlerine göre vereceğim. Birlikte yol aldığım herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra Bağımsız Menderes Belediye Meclis Üyesi olarak yolculuğuma devam edeceğim.”
