Yerköy Haber Gazetesi

ŞEHİR HASTANESİNDE OTİZM MERKEZİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

ŞEHİR HASTANESİNDE OTİZM MERKEZİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
01 Nisan 2023 - 16:18

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Dolayısıyla Çocuk Gelişimi Uzmanı Şüheda Kılıç Bilgilendirmede Bulundu

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Bu konuda farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

Otizm Spektrum Bozukluğu; belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Erkeklerde kızlardan 3-4 kat daha fazla görüldüğü bilinmektedir. Otizmin sebebi hala bilinmemekle birlikte genetik faktörler ile birlikte çevresel faktörlerinde rolü olabileceğini göstermektedir. Otizm ismi aynı olsa bile her çocukta farklı belirtilerle görülebilir. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik bir eğitimdir. Her birey farklı olduğu için verilen eğitimlerde bireyin öğrenmesine, sosyalleşmesine ve iletişimine katkıda bulunacak şekilde farklı olmalıdır.

 Yozgat Şehir Hastanemiz bünyesinde 2022 Ekim ayında hizmete açılan Otizm Merkezimizde, otizm şüphesi olan ya da otizm tanısı almış bireylerle etkileşim temelli erken müdahale programı uygulanmaktadır. Bu program kapsamında otizm tanısı almış çocuk ve ailesine 6 ay içerisinde toplam 350 saati geçen bir eğitim desteği uygulanmıştır. Erken müdahale programımıza talep, ihtiyaç dahilinde artarak devam etmektedir.

 Bu hizmeti vermemiz için Çocuk Gelişim Uzman’larına desteğini esirgemeyen Sayın Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan’a teşekkür ederiz.

OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR, FARKLILIKLARI BİRLİKTE FARKEDELİM.   •Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır