Yerköy Haber Gazetesi

ŞEHİR HASTANESİNDE RADYOLOJİ ÜNİTESİ AÇILDI

ŞEHİR HASTANESİNDE RADYOLOJİ ÜNİTESİ AÇILDI
27 Mart 2021 - 11:32

Yozgat Şehir Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nden, Uzm. Dr. Ahmet Tanyeri ve Uzm. Dr. Onur Karacif’in sorumlu olacağı belirtildi.
Yozgat Şehir Hastanesi bünyesinde yeni bir ünite daha hizmete girdi.
Yozgat Şehir Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Uzm. Dr. Ahmet Tanyeri ve Uzm. Dr. Onur Karacif’in Girişimsel Radyoloji Ünitesini takip edecekleri belirtildi.
Açıklamada, “Girişimsel Radyoloji, radyolojinin tedavi edici bölümüdür. Girişimsel radyologlar, görüntüleme kılavuzluğunda minimal invaziv yöntemlerle perkütan (ciltten girilerek) tedaviler yaparak diğer klinik branşlara birçok konuda yardımcı olmaktadırlar. Girişimsel Radyolojideki işlemler; görüntüleme kılavuzluğunda cerrahiye göre çok daha az invaziv yöntemler kullanarak, tedaviyi yönlendirir. Genellikle bu işlemler hastalar için daha kolaydır. Çünkü geniş kesiler yoktur, daha az ağrı, risk ve daha kısa iyileşme zamanı ile işlemler tamamlanır. Bu işlemler lokal veya gereğinde genel anestezi altında gerçekleştirilir.
Girişimsel Radyolojik işlemler vasküler (damarla ilgili) ve non-vasküler (damar dışı organlarla ilgili) olarak iki büyük gruba ayrılır.
Hastanemiz Girişimsel Radyoloji Ünitesinde ilk etapta belirlenmiş non-vasküler işlemler yapılacaktır. Girişimsel Radyoloji Ünitesinde mesai saatleri içerisinde olmak üzere dış merkez dâhil ayaktan hasta kabulü (yatış gerektirmeyen) yapılacak, gerekli tetkik ve tedavi süreci başlatılacaktır. İşlem öncesi ve/veya sonrası yatış ve takip-tedavi gerektiren hastaların işlemleri ilgili klinik branş uzmanı ile koordineli yürütülecektir” denildi.
Girişimsel Radyoloji alanında vermiş oldukları hizmetler ve desteklerden dolayı Uzm. Dr. Ahmet Tanyeri ve Uzm. Dr. Onur Karacif’e Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Cahit Bekir Kayhan ve Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Kozan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır