Yerköy Haber Gazetesi

ŞEYHZADE AHMET EFENDİ DUALARLA ANILDI!

ŞEYHZADE AHMET EFENDİ DUALARLA ANILDI!
09 Ocak 2023 - 16:14

Yozgat’ın mânevî önderlerinden, gönül dünyamızın büyük mimarı, ilim ve ahlâk abidesi, eşsiz insan Şeyhzâde Hacı Ahmet Şevki Ergin Hoca Efendi, vefatının 21’nci yılında dualarla anıldı.
Yozgat’ın manevi değeri olan Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin Hocaefendi, ölümünün 21’nci yıl dönümünde münasebetiyle program düzenlendi.
Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen programda Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin Hocaefendi’nin hayatı anlatıldı.
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program Kuran’ı Kerim okunması ile başladı.
Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin Hocaefendi ile ilgili bilgiler verdi.
Dr. Ali Şakir Ergin, babası Ahmet Şevki Ergin Efendinin 2002 yılında 96 yaşında ebediyete intikal edinceye kadar ilim ve irfan dünyasına mihmandarlık yaptığını, yaşayışının insanlara hep iyi bir örnek olduğunu söyledi.
Ergin, “O bir manevi miras bıraktı. Bizi yetiştiren, bu günlere ulaştıran, bize duygu ve inancı bağışlayan büyüklerimiz, o manevi mirasını sonsuza kadar yaşatmak gayesiyle Allah rızası için yola çıktık” dedi.
Ergin şunları kaydetti:
“Bazı insanların ne cami ne de köprü yapacak parası vardır ancak, herkesin gönlünde bir yeri vardır. Ahmet Şevki Ergin Hocaefendi gönüllerde yer etmiş birisidir. Tanımadığı halde iş yerine, evine fotoğrafını koyan insanlara bunu yaptıran ne- Gönül bağı, sevgi. Allah sevgisi, ilahi aşk. Allah sevdiği kulları, meleklerine sevdirir. Yeryüzündeki bütün insanlara sevdirir. Görmedikleri bilmedikleri halde bir sevgi oluşur. Bu insanlar topluma sevgiyi getirmiş. İnsanların gönlüne sevgiyle girmiş. İşlerini çalışmalarını eğitimlerini sevgi üzerine kurmuş. Bu sevginin öğreticisi olmuş insanlardır. İşte babamız Ahmet Efendi bunlardan birisidir.
O, ebediyete intikal edinceye kadar ilim ve irfan dünyasına rehberlik yapmış , yaşantısı ile insanlara hep iyi bir örnek olmuş ve bize minnetle yadettiğimiz manevi bir miras bırakmıştır.Kendisine vefatının 21’inci seney-i devriyesinde Cenabı-Hak’tan bir kere daha rahmet diliyoruz.”
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, “Yokluğu toplum hayatında her geçen gün daha derinden hissedilen manevi kıymetlerimizden Şeyhzâde Hacı Ahmet Şevki Ergin Hoca Efendi’yi yokluğunun 21’inci yılında hasretle arıyoruz” dedi. Haber Merkezi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır