Sincan Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ruhsatsız hayvancılık faaliyetlerini denetlemek için geniş kapsamlı bir denetim operasyonu başlattı. Denetimler esnasında bazı satıcılar ile zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı ve bu duruma polis müdahale etmek zorunda kaldı.
Kurban Bayramı öncesinde denetimlerini genişleten Sincan Belediyesi, Saraycık, Ulubatlı Hasan ve Ahi Evran Mahallesi’nde ruhsatsız hayvancılık faaliyetlerine karşı detaylı bir çalışma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen denetimler kapsamında söz konusu faaliyetlere müdahale edildi ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatıldı. Kaçak ahırların boşaltılması için süre verilirken, kent estetiğini bozan ve halk sağlığını tehdit eden kaçak yapılarla ilgili de gerekli yaptırımlar uygulandı. Denetimler sırasında yaşanan gerginlik polis müdahalesiyle son buldu.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ruhsatsız ve kaçak yapılarla mücadelenin devam edeceğini belirterek, “Sincan’da kaçak ve ruhsatsız yapılarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Ekiplerimiz, uyarılara rağmen olumsuz durumlarla etkin bir şekilde mücadele ediyor. Sincan’da halk sağlığını ve huzurunu tehdit eden, hayvancılık bölgeleri dışında ruhsatsız ve kaçak yapıları tespit ederek bu tür oluşumlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.
