Yerköy Haber Gazetesi

Sulamaya hibe desteği

Sulamaya hibe desteği
22 Ocak 2024 - 14:09

Kırsal alanda tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemleri yatırımlarına %50 hibe desteği sağlanıyor.
Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta yapılan tarımsal destekler üreticilere can suyu olmaya devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla sulama sistemlerinin desteklenmesine yüzde 50 hibe desteği sunuyor. Hibeye esas proje tutarının üst limiti gerçek ve tüzel kişiler için 3 milyon TL olarak belirlendi.
Hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, damla, yağmurlama ve mikro yağmurlama, yüzey altı damla sulama, lineer veya center pivot, tamburlu sulama, güneş enerjili sulama, tarımsal güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemleri baş vuruları başladı. Bakanlık tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler, desteklerden yararlanmak üzere başvuru yapabilirken, hibe başvuruları 22 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır