İstanbul’un Sultangazi ilçesinde, bir gıda toptancısının önündeki ıhlamur ağacına iki gece üst üste kimyasal bir madde döküldü. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, olayı gerçekleştiren kişi tespit edilirken, işletme sahipleri komşu esnaf hakkında suç duyurusunda bulundu.
Olay, Sultangazi’deki bir gıda toptancısının bulunduğu bölgede yaşandı. İddialara göre, komşu esnaf, iş yerinin önündeki malzemelerden rahatsız olup şikayette bulundu. İşletme malzemeleri kaldırdı ancak komşu esnaf, bu sefer ıhlamur ağacını kurutmak amacıyla kimyasal madde dökmekle suçlandı.
İşletme sahipleri, sabah iş yerlerine geldiklerinde ağacın dibindeki kabarcıkları fark edince güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Tespit edilen kişinin ağacın dibine madde döktüğü görüntüleriyle birlikte yetkililere durumu iletti.
Polis ve belediye zabıta ekipleri olay yerine çağrıldı ve gerekli incelemelerde bulunuldu. İşletme sahipleri, suç duyurusunda bulunmak için emniyete başvurdu. Şüphelinin ağacın dibine kimyasal madde döktüğü anlar, güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş.
İşletme sahibi Mehmet Turgut, “Halka hizmet veren bir işletmeyiz, kimseyle husumetimiz yok. 2 gündür ağaca kimyasal madde dökülüyor, bu hiç hoş bir davranış değil” dedi. Ağacın zarar görmesine anlam veremediklerini belirten diğer bir işletme sahibi Abdulkadir Turgut ise, “Bu ağacın ne zararı var ki böyle bir şey yapılıyor, anlam veremiyoruz” şeklinde konuştu.
