Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da resmi ziyaret gerçekleştirdi ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Şerif, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin farklı alanlarda daha güçlü bir şekilde iş birliğine dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Şeybani’nin ziyareti kapsamında gerçekleşen bu buluşmada, Pakistan ile Suriye arasındaki tarihi ve çok yönlü ilişkilere dikkat çekti. Şerif, siyaset, savunma, ticaret, yatırım, eğitim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda güçlü ikili iş birliği yapılmasının önemine değindi.
Şerif ayrıca, Pakistan’ın Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini vurgulayarak, Golan Tepeleri konusunda da Suriye’nin pozisyonunu desteklediklerini belirtti. İki ülke arasındaki direkt uçuşların yeniden başlatılmasının halklar arasındaki iletişimi güçlendireceğini ifade eden Şerif, aynı zamanda Suriye’ye dini ziyaretler için gelen Pakistanlıların seyahatlerini kolaylaştıracağını belirtti.
Şeybani ise Şerif’e, Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara’nın selamlarını iletti ve ülkesindeki geçiş süreci ile yeniden yapılanma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pakistan’ın süregelen desteği için Şerif’e teşekkür eden Şeybani, Suriye’nin ikili ilişkileri canlandırmaya olan güçlü ilgisini de belirtti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini ifade etti.
Görüşmenin sonunda Şerif, Suriye Devlet Başkanı’na selamlarını ileterek onu uygun bir zamanda Pakistan’a resmi ziyarette bulunmaya davet etti. Bu ziyaret, 19 yıl aradan sonra Suriye’den dışişleri bakanı düzeyinde ilk gerçekleştirilen ziyaret olma özelliği taşıyor. Şeybani ayrıca, temasları kapsamında Pakistan Dışişleri Bakanı İshak Dar ile de bir araya gelmişti.
