Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Türkiye’nin Ukrayna’ya süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz”

İbrahim Yumaklı, Ukrayna Tarım Bakanı Koval ile süt ve süt ürünleri ticaretindeki engellerin kaldırılmasını görüşmek üzere bir araya geldi. Yumaklı, ortak tarım projeleri ve 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

İbrahim Yumaklı, Ukrayna Tarım Bakanı Koval ile süt ve süt

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ukrayna Tarım Bakanı Vitaliy Koval ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’ya süt ve süt ürünleri satışında engellerin kaldırılmasını talep etti. Bakan Yumaklı, Kiev’deki buluşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin son 10 yılda önemli ölçüde geliştiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ilişkileri daha da ilerletmek için yoğun çaba harcadığını belirten Yumaklı, “Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barışın sağlanmasını destekliyoruz. Savaş döneminde tahıl koridoru sürecine liderlik ettik ve 33 milyon ton tahıl yardımı sağladık. Bu tür olağanüstü dönemlerde atılan adımlar, barış zamanında ilişkileri daha da güçlendirecektir” dedi.
Süt ve süt ürünleri ticaretindeki engellerin kaldırılması için görüşmelerin başladığını belirten Yumaklı, Türkiye’nin Ukrayna’ya hayvansal ürünler ihracatında yaşanan kısıtlamaların kaldırılmasını istediklerini ifade etti. Ukrayna’daki su ve sulama alt yapısının savaş nedeniyle zarar gördüğüne dikkat çeken Yumaklı, Türkiye’nin bu konuda destek olabileceğini vurguladı. Türkiye’nin tarım makineleri üretiminde ve ihracatında önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Yumaklı, uygun maliyet ve lojistik avantajlar doğrultusunda Ukrayna’ya tarım makineleri satışı yapabileceklerini belirtti.
Ukrayna Tarım Bakanı Koval ise iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması hedefine işaret ederek, karşılıklı ticaretin artırılmasına odaklanacaklarını ifade etti. Toplantının ardından Türkiye – Ukrayna Tarım Çalışma Grubu 6. Dönem Toplantısı tutanağı imzalandı.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD-İran arasındaki İsviçre müzakereleri
Sıradaki Haber İran Meclis Başkanı Galibaf’tan ABD’ye: “Açıklamalarına dikkat etseler iyi olur”