Taşdoğan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve 27. Dönem MHP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. A. Muhittin Taşdoğan, 6 Şubat depreminin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Depremde 60 akrabası hayatını kaybeden Dr. Taşdoğan, vefat edenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, “Allah bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Dr. Taşdoğan, “Kayıplarım arasında 60 akrabam, 433 köylümüz ve bin partilim bulunuyor. Zamanla kaybettiğimiz birçok insanla birlikte yaşadığımız acılar tekrar önümüze geldi. Zor günler geçirdik. Cenab-ı Allah, milletimize bir daha böyle sıkıntılı zamanlar yaşatmasın. Deprem sırasında insanları enkazdan kurtarma, hayatta kalanların soğuktan etkilenmemesi ve hastalıkların yayılmaması için çeşitli çaba sarf ettik. Devletimiz, vatandaşların evlerini yeniden inşa etmesi ve kalıcı konutlar sağlaması için son iki yıldır önemli adımlar atıyor. Binlerce konut teslim edildi. Doğal felaketlere karşı önceden hazırlıklı olmak şart. Örneğin, depremin ardından evlerin sobalarının yıkılması yangınlara neden oldu. Bu tür olaylarla karşılaşmadan önce tedbir almamız gerekli. Umarım bu acı tecrübelerle yeni inşaatlarda ve iş yerlerinde önleyici tedbirler alınır. Devletimiz bu bağlamda çalışmalara ağırlık vermekte, vatandaşlarımız da duyarlı hale gelmektedir” şeklinde konuştu.
“Depremde anılarım yıkıldı”
Taşdoğan, “Depremin hemen başından itibaren sürekli olarak bölgedeydik. Birçok etkileyici olayla karşılaştık. Deprem bölgelerine gittiğimizde evlerin tamamen yıkıldığını görmek çok üzücüydü. Adeta korku filmi izliyormuş gibi hissettik. Çok yakınlarımızı kaybettik. Doğduğum ev ve hastane, ilk okuduğum okul tamamen yok oldu. Arkadaşlarımı, dostlarımı ve ailemden birçok kişiyi yitirdim. Herkesin kendi hikayesi var. Çok zor günlerdi. Milletimize sabır diliyorum. Devletimiz, bir baba şefkatiyle yaraları sarmaya devam ediyor. Türk milletinin dayanışma ve yardımseverlik duygusunun güçlendiğine bir kez daha şahit olduk. Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar geldi. Herkes bölgedeki yaraların sarılmasına katkı sağlamaya çalıştı. Millet olmanın gereği budur; birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Türk milleti, depremle birlikte dayanışma bilincinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi. Herkesten Allah razı olsun. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bu tür felaketlerin, ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.
