TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile Bakü’de bir araya geldi. Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 20. Konferansı kapsamında Azerbaycan’ı ziyaret ediyor. Başbakan Esedov ile gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin ekonomi, eğitim, kültür, enerji ve ulaşım alanlarında daha da güçlendirilmesi ve parlamentolar arası iş birliğinin artırılması konuları ele alındı. Aynı zamanda, bölgesel ve küresel konular da masaya yatırıldı.
Kurtulmuş, Azerbaycan’ın Karabağ zaferine vurgu yaparak, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karabağ’daki zaferin bölgedeki dengeyi değiştirdiğini belirten Kurtulmuş, Türk dünyasının öneminin arttığını ifade etti.
Ayrıca, Başkan Kurtulmuş Orta Koridor’un önemine dikkat çekerek, bölgede barış ve istikrarın kalıcı olmasını temenni etti. ABD ve İran arasındaki müzakerelerin Orta Doğu’daki dengeleri etkileyeceğini belirtti. Kurtulmuş, çatışmaların müzakere yoluyla çözülebileceğine inandıklarını vurguladı. Görüşmeye Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve milletvekilleri de katıldı.
