TBMM’de Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üye seçimi için alt komisyonun oluşturulduğunu duyurdu. Bu alt komisyonda yer alacak isimler de belirlendi. Alt komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ten oluşacak.
Karma Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Beyazıt, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, TBMM tarafından seçilecek 5 HSK üyesi için Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile YÖK’ün hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ve avukatlar arasından seçim yapılacağını belirtti. HSK üyeliği için 15 adayın belirlenmesi gerektiğini ifade etti ve sürecin detaylarını aktardı. Başvuru sürecinin 8 Nisan 2025 tarihli Resmi Gazete’de ilan edildiğini ve 16 Nisan 2025’te başvuruların Karma Komisyona havale edildiğini söyledi.
Alt komisyon, Ak Parti milletvekillerinin önergesiyle kuruldu ve çalışmalarını 29 Nisan Salı günü saat 12.00’ye kadar tamamlayacak. Raporlarını hazırlayıp Karma Komisyon Başkanlığı’na sunacaklar. Karma Komisyon ise 6 Mayıs Salı günü toplanarak TBMM Genel Kurulu’nda seçilecek 15 adayı belirleyecek.
