TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Güneydoğu Festivali’nin sona erdiği kapanış töreninde konuştu. Bayraktar, Güneydoğu’daki etkinliklerde 1,5 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayarak bir rekora imza attıklarını vurguladı.
Şanlıurfa’da gerçekleşen ve 5 gün süren TEKNOFEST Güneydoğu Festivali’nin kapanış töreninde konuşan Bayraktar, etkinliğe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti. Bayraktar, “Medeniyetin köklerine uzanan bu tarihi topraklarda, gururla bir TEKNOFEST’i daha başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımıza her zaman destekleri için teşekkür ederim. Bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanı Yardımcımıza da minnettarım. Bu büyük organizasyonda rol alan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, diğer paydaşlarımız, T3 Vakfı çalışanları ve emek veren gönüllülere teşekkür ederim. Bu başarının mimarı olan Şanlıurfa’ya, kucak açan insanlarının yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Bayraktar, “1,5 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayarak rekor kırdık” şeklinde devam etti. “TEKNOFEST Güneydoğu’yu coşkuyla kucaklayan Şanlıurfa, festival boyunca alanları doldurarak gençlerin heyecanına ortak oldu. 1,3 milyon vatandaşımızla tek yürek olduk. Türkiye’nin geleceğine olan güveni bir kez daha gözler önüne serdik. Buradan sadece ödüller değil, dostluklar, yeni fikirler ve büyük hayallerin ilk adımlarını bırakarak ayrılıyoruz” sözleriyle katılımcıların duygularını yansıttı.
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ayrıca, “Yapamazsınız diyenlere meydan okuyarak başardık, başarıyoruz ve daha iyisini yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Gençlere seslenen Bayraktar, “Binlerce yıl önce insanlığın başladığı bu topraklarda geleceğin teknolojilerine imza attınız. Gösterdiğiniz gayret ve emeğiniz takdire şayan. Milli Teknoloji Hamlesi’nin bayrağını en yükseklere taşıyan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. TEKNOFEST sadece gençlerin yarıştığı bir etkinlik değil, aynı zamanda gençlerin ürettiklerini görerek özgüvenlerini pekiştirmeleri için de bir platformdur. Biz sadece teknoloji yarıştırmıyoruz, aynı zamanda gençlerimizin özgüvenlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Teknolojiyi ahlak, vicdan ve adaletle birleştirdiklerini belirten Bayraktar, “Bu zorlu dünyada teknolojiyi sadece üretmekle kalmıyor, onu ahlak, vicdan ve adaletle yoğuruyoruz. Geleceğin medeniyetini inşa edecek gençlerimiz, Adalet, merhamet ve iyilik ilkelerimizle dünyayı tekrar inşa edecekler. TEKNOFEST gençliği, özgüveni yüksek gençlik demektir. Onlar yılmayan, başaran ve tarihe meydan okuyan gençliklerdir. Bizler yalnızca teknoloji üretmiyor, aynı zamanda o teknolojiyi insanlık için kullanılabilir ve doğrulukla bir araya getiriyoruz” sözleriyle gençlere olan inancını vurguladı.
