Yerköy Haber Gazetesi

“Teknoloji Bağımlılığı” semineri verildi

“Teknoloji Bağımlılığı” semineri verildi
22 Aralık 2023 - 11:45

Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda “Teknoloji Bağımlılığı” ile ilgili eğitimler verildi.

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, teknoloji bağımlılığının günümüzde gençler arasında giderek yaygınlaşan bir sorun olduğunu belirterek, “Teknoloji bağımlılığı, kişinin teknolojiyi kontrol edememesi ve teknoloji kullanımının günlük yaşamını olumsuz etkilemesi durumudur. Teknoloji bağımlılığı, çeşitli fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, teknoloji bağımlılığıyla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak önemlidir.” dedi.

Dr. Tan, eğitimde ayrıca, teknoloji bağımlılığının önlenmesi için aile ve öğretmenlerin de sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Dr. Tan, “Aileler, çocuklarının teknoloji kullanımı konusunda bilinçli olmalı ve onlara örnek olmalıdır. Öğretmenler ise teknolojinin doğru ve bilinçli kullanılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmalıdır.” dedi.

Eğitimlerin, gençlerin teknoloji bağımlılığıyla mücadele konusunda farkındalık kazanmalarına katkı sağlaması bekleniyor. Orhan Ekinci

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır