Yerköy Haber Gazetesi

TİYATRO SÜRMELİDEN YENİ OYUN

TİYATRO SÜRMELİDEN YENİ OYUN
11 Mayıs 2023 - 13:05

Yozgat’ın ilk ve tek profesyonel tiyatro ekibi Tiyatro Sürmeli Soner Tumgan’ın yazıp yönettiği tek perdelik komedi oyunuyla Yozgatlı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

Tiyatro Sürmeli yeni sezon hazırlıklarında sona gelindi.

Soner Tumgan’ın yazıp yönettiği “Halley Kuyruklu Yıldız Dünyanın Sonu” adlı tek perdelik komedi oyunu çalışmaları son aşamaya gelerek, Yozgat’ta sanatseverle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 24’üncü yılını kutlayan Tiyatro Sürmeli kurulduğu günden bugüne Yozgatlılara tiyatro sevdirerek Anadolu da çeyrek asırdır perdelerini açmaya devam ediyor. Yeni sezon oyunları “Halley Kuyruklu Yıldız Dünyanın Sonu” adlı oyunlarını tamamlayan ekip 22 Mayıs itibarıyla oyunlarını sergilemeye başlayacaklar.

1986 Türkiye’sinde “Halley Kuyruklu Yıldızın” dünyaya çarpacağı iddiasıyla ortaya çıkan gelişmelerde bizzat başbakan tarafından özel yetki verilen bir müsteşarın verilen görevi yerine getirirken başından geçen komik olayların konu alıyor.

Oyunda  Müsteşar’ı Soner Tumgan canlandırırken, Özel Kalem’i Hacı Hatioğlu, Sekreteri Mihraban Torun, Müsteşar Karısını Busenur Kaylesiz ve Halley Bilimcisini Osman Selek canlandırıyor.

Konuyu ilişkin yazılı açıklamada bulunan  Tumgan tüm tiyatro severleri hazırladıkları tiyatro gösterisine davet ederek şu ifadeleri kulandı; “ Halley Kuyruklu Yıldız Dünyanın Sonu adlı  Tiyatro oyunumuz hazırlıklarını tamamladık. 22 Mayıs itibariyle Kültür Merkezi salonunda sergilemeye başlayacağız.  Dönem oyunu olan oyunumuz bir efsaneden yola çıkarak kaleme alındı. 1986 Yılında Halley Kuyruklu yıldız dünyaya yaklaşmakta. Bulvar gazeteleri konuyu ciddiye almış beyefendi bu durum karşısında müsteşar beye özel bir görev vermiştir. Yapılacak ara seçimlerde vekillik için bu görevi başarmak zorunda olan müsteşar bey özel kaleminin yardımıyla gizli görevin üstesinden gelmek zorundadır. Görevi yanlış anlayan özel kalemin Halley bilimcisi diye getirdiği kişinin aninden ölmesiyle işler karışır. Bu dönem içinde soruşturma geçirmek istemeyen müsteşar bey Halley bilimcisini ortadan kaldırmaya çalışırlar. Bu sıra da müsteşarın sakladığı birtakım sırlarda ortaya çıkmaya başlamıştır.   Sekreteriyle ilişkisi olduğundan şüphelen karısı işleri iyiden iye karıştırmıştır. Sanatseverler oldukça güzel ve komik bir oyun bulacaklar. Oyun biletlerini dijital bilet satışı yapılan biletinial sitesinden ve oyun günü Kültür Müdürlüğe gişelerinden temin edebilirsiniz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan oyunda tasarım ekibinde Elif Tumgan, Sümeyye Selek, Can Gümüşhan, Mehmet Kapan  Hakan Ekinci yer alıyor.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır