Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Yeni Delhi’de düzenlenen 18. BRICS Zirvesi sırasında ABD’nin Güney ve Orta Asya Özel Temsilcisi Sergio Gor ile bir araya geldi ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ı Kazakistan’a ziyaret etmeye davet etti. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Gor, Tokayev’e Başkan Trump’ın bağımsızlık kutlamaları dolayısıyla gönderdiği tebrik mektubunu iletti.
Başkan Trump’ın mektubunda, Kazakistan’ın bağımsızlığının 35. yıl dönümünü kutladığı belirtilerek, iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi sürdürmeye olan isteğini vurguladı. Tokayev de Trump’a teşekkür ederek, resmi bir ziyaret için Kazakistan’a davet etti. Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kazak-Amerikan stratejik ortaklığının daha da geliştirilmesinin önemine değinirken, iş birliğinin genişletilmesinin önemine vurgu yaptı.
Tokayev ve Gor arasındaki görüşmede yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi öncelikli alanlarda iş birliğinin artırılması ele alındı. İki lider, karşılıklı fayda sağlayan ortak çalışmaları ilerletme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler.
