Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trump, danışmanlarıyla İran’ı görüşecek: “İyi bir anlaşma ihtimali yüzde 50-50”

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen müzakere sürecinde önemli

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen müzakere sürecinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve danışmanlarıyla bu konuyu değerlendireceğini açıkladı. Trump, ABD basınına verdiği özel röportajda, savaşın sonlandırılmasına yönelik yapılan anlaşma sürecinde önemli adımlar atıldığını belirtti. CBS News’e konuşan Trump’a göre, nihai anlaşmada İran’ın herhangi bir nükleer silah edinmesi engellenecek, ayrıca zenginleştirilmiş uranyumun kontrol altında tutulacağına dair taahhüt verildi. Trump, “Sadece istediğimizi içeren bir anlaşmayı kabul ederiz” dedi.

ABD Başkanı, İran’ın sunduğu son anlaşma önerisini danışmanlarıyla değerlendirecek ve savaşın yeniden başlatılıp başlatılmayacağına dair kararını yarına kadar vereceğini belirtti. Trump, “Ya iyi bir anlaşmaya varacağız ya da onlara karşı askeri operasyon düzenleyeceğim” dedi. Trump, olası bir anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde, “İyi bir anlaşma şansı yüzde 50-50. Aksi takdirde onları tamamen devre dışı bırakırız” ifadelerini kullandı.

Trump’ın ilerleyen saatlerde Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner ile ABD Başkan Yardımcısı James David Vance’la bir araya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Axios’un aktardığına göre, Trump’ın Körfez liderleriyle yapacağı görüşmeye Türkiye’nin de katılabileceği belirtildi. Axios’a göre, Mısır, Pakistan ve Türkiye’nin liderlerinin de bu görüşmeye katılması planlanıyor.

Bu gelişme, İran, Pakistan ve ABD tarafından yapılan açıklamalarla çakışıyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, taraflar arasında bir anlaşmanın geleceğine işaret ederken, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da süreçte ilerleme kaydedildiğini belirtmişti. Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir ise İran’ın başkenti Tahran’da temaslarda bulunarak İranlı yetkililerle görüşmüştü.

Gazze Şeridi’ndeki bir karakola İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında
Sıradaki Haber İsrail Gazze’de karakola hava saldırısı düzenlendi: 1’i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti