ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, bu hafta Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmek üzere plan yapıyor. Beyaz Saray, Witkoff’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceğini ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nı ele alacaklarını duyurdu. Witkoff, Putin ile daha önce Ukrayna’daki savaşın sonlandırılmasına yönelik üç kez görüşme yapmıştı.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın erken saatlerde Witkoff ile görüştüğünü ve tarafların görüşmelere devam ettiği konusunda bilgi verdi.
Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg’un bu toplantılara katılacağını ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun ise artık katılamayacağını açıkladı.
