Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüm okullarda ortak eş zamanlı deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi

Yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare” projesi kapsamında, tüm okullarda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Ankara itfaiye, AFAD ve MEB AKUB ekipleri yer aldı. Öğrenciler, deprem ve yangın durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiler.

Yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen "Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare" projesi

Afet Bilincini Artırma Projesi “Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare” çerçevesinde, deprem ve yangın tatbikatı, yüzlerce öğrencinin katılımıyla okullarda gerçekleştirildi. Tatbikatlar, “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” projesinin bir parçası olan afet farkındalık eğitimi kapsamında düzenlendi. Ankara Yenimahalle Haydar Aliyev Ortaokulu’ndaki tatbikatta, Ankara Büyükşehir İtfaiye ekipleri, Acil Durum ve Afet Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) görev aldılar.

“Yeşil Vatan” tatbikatına katılan yüzlerce öğrenci, siren sesiyle birlikte sınıflarında deprem durumunda yapılması gerekenleri uygulayarak, güvenli çıkışları deneyimledi. Öğrenciler, dayanıklı bir cismin yanına çöküp kapanarak depremde güvenli bir şekilde çıkışı hedeflediler.

Daha sonra okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Ankara Büyükşehir İtfaiye ekipleri tarafından bilgilendirilerek yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı