Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesi’nde, “MTÜ AR-GE Proje Pazarı 2025” adıyla düzenlenen etkinlikte, yeni fikir ve projelerin sergilendiği bir platform oluşturuldu.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 7. Ana Jet Üssü Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve birçok akademisyen, öğrenci ve yerel yöneticinin katılım gösterdiği etkinlikte, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin 141 projesi yarıştı.
Mühendislik-Fen, Sağlık, Sosyal ve Tarım Bilimleri olmak üzere dört ana kategoride değerlendirilen projeler, akademik ve sektörel alanda önemli ilgi topladı.
Malatya Valisi Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bilim, teknoloji ve inovasyon alanında kaydettiği ilerlemelere vurgu yaparak, ülkenin ulusal teknoloji projeleriyle dünya çapında tanındığını belirtti.
Vali Yavuz, gençlerin projelerinin ülke için taşıdığı değeri vurgulayarak, bilim ve teknolojiye yapılan yatırımların devam edeceğini ve gençlerin bu alandaki çalışmalarının gelecek için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.
Dereceye giren projelere ödül töreninin düzenlendiği etkinlikte, birinci projeye 5.000 TL, ikinci projeye 3.000 TL ve üçüncü projeye 2.000 TL ödül takdim edildi. Etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.
