Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Telekom ve Nokia’dan endüstriyel müşterilerin dijital dönüşümüne katkı

Türk Telekom, Nokia ile GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde private 5G destekli akıllı fabrika uygulamalarını tanıtarak dijital dönüşümde liderlik yolunda adımlar attı. Ümit Önal, 5G’nin getirdiği fırsatları vurgulayarak Türkiye’nin dijital geleceğine katkı sağladıklarını belirtti. Nokia ise özel 5G teknolojisi ve MX Context’in endüstriyel dijitalleşmeyi hızlandırma konusundaki iş birliğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türk Telekom, Nokia ile GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde private 5G

Türk Telekom, uluslararası iş birlikleriyle Türkiye’ye yeni teknolojilerin kazandırılmasını hedefleyen bir şirkettir. Nokia ile gerçekleştirdikleri iş birliği kapsamında 5G destekli akıllı fabrika uygulamalarını GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Şirket, dijital dönüşüm çalışmalarında özel 5G ve yeni teknolojilere odaklanarak Türkiye’ye bu olanakları sunmayı sürdürmektedir. Endüstriyel dönüşümü hızlandırmayı amaçlayan Türk Telekom, Nokia ile yaptığı iş birliği ile 5G destekli Endüstri 4.0 denemelerine Barselona’da katıldı. Bu denemelerde, 5G’nin sunduğu avantajlarla güvenliği artırıcı ve verimliliği artırıcı akıllı fabrika uygulamalarını tanıttılar.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirketlerinin güçlü fiber altyapısı ve teknoloji birikimiyle dijital dönüşümde liderlik etmeye devam ettiğini vurguladı. Önal, 5G’nin faydalarının çeşitli sektörler için büyük dönüşümlere olanak tanıyacağını belirtti. Şirket olarak akıllı şehircilik, akıllı tarım ve akıllı fabrika gibi projelerle dijital geleceği inşa ettiklerini ifade etti. Önal, özellikle iş sağlığı, çalışan güvenliği ve verimlilik konularında yaptıkları çalışmalarda Nokia ile başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Bu çalışmaların, 5G’nin sektörlere katacağı verimliliği teyit ettiğini belirtti.

Nokia Bulut Ağ ve Servisleri’nin Kurumsal Kampüs Uç Çözümleri Başkan Yardımcısı Stephan Litjens de Türk Telekom’un endüstriyel dijitalleşmeyi hızlandırmak için Nokia teknolojilerini kullanmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Litjens, iş birliklerinin çalışan güvenliğini artırma, operasyonel verimliliği iyileştirme ve otomasyonu ilerletme potansiyeline işaret etti.

Yapılan açıklamalara göre, denemelerde, fabrika veri merkezinde akıllı otomasyon fırsatları için yapay zekâ tabanlı çıkarımı mümkün kılan bir Edge bilişim ve yapay zekâ platformu (Nokia MX Industrial Edge, MXIE) oluşturuldu. MX Context çözümü, işçi güvenliği ve operasyonel verimlilik için sensör füzyonu ve yapay zekâ çıkarımı gibi farklı alanlarda kullanıldı.

Ankara’da ASELSAN’ın ‘Serhat Radar’ projesinden ilham alan lise öğrencileri, kara
Sıradaki Haber Liseli gençler ürettikleri radar projesini geliştirerek savunma sanayine katkı sağlamak istiyor