Yerköy Haber Gazetesi

TÜRKÇE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI FİNALİ DÜZENLENDİ

TÜRKÇE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI FİNALİ DÜZENLENDİ
15 Nisan 2023 - 0:42

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik Türkçe şiir okuma yarışmasının final ve ödül programı düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Volkan Demirel, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi konuşan Üniversitemiz Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Volkan Demirel,  Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uluslararası öğrencilere Türkçe eğitimi vermek, Türkiye’yi doğrudan ve doğru tanımalarını sağlamak amacıyla faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin eğitsel ve bilimsel faaliyetlerinin yanında düzenlediği sosyal etkinliklerle de Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Demirel konuşmasının devamında: “Merkez olarak ilk kez Türkçe şiir okuma yarışması düzenliyoruz. Yarışmamıza A2, B1, B2 ve C1 düzeylerinde Türkçe öğrenimine devam eden uluslararası öğrencilerimiz katıldı. Yarışmanın ilk aşamasında Fas, Fildişi, Sudan, Mali, Moritanya, Irak, Suriye, Nijer ve Kazakistan’dan olmak üzere 27 öğrenci katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda 10 öğrencimiz finale kaldı.  Öğrencilerin performansları ezber, telaffuz, vurgu tonlama, göz önünde bulundurularak yarışmanın finalistlerini belirleyeceğiz. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Türkçe şiir okuma yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitelerin vizyon ve misyonlarından bir tanesinin de uluslararası düzeyde kendini görünür kılması olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinde Yozgat Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenci sayısının 142 olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında:  “Bugün itibariyle Yozgat Bozok Üniversitesi’nde uluslararası öğrenci sayısı 1750’ye yaklaştı. Üniversitemizde eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilerimiz üniversitemizin görünürlüğünü çok ciddi anlamda ön plana çıkarırken, aynı zamanda Yozgat Bozok Üniversitesi kimliği ile yetişmesi, eğitimlerini tamamlamaları ve bir kültür elçisi olarak ülkelerine dönemlerine zemin hazırlamak çok anlamlı ve değerli.  O açıdan üniversitemiz gerek kalite süreçleri gerekse üniversitelerin temel unsuru olan eğitim öğretim süreçleri, araştırma geliştirme faaliyetleri ve topluma katkı düzeyi ile yoluna emin adımlarla devam ediyor.  Uluslararasılaşma  akademiyanın çok önemsediği ve ön plana aldığı süreçlerin başında geliyor. Yüksek Öğretim Kurumumuz son 10 yıldan bu tarafa Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısını 300 bine çıkarmış durumda. Böylesine önemli bir arenada Yozgat Bozok Üniversitesi olarak “Kararlılıkla, Başarıya…” sloganıyla başarıyı her düzeyde merkeze alarak uluslararası öğrenci sayısını 1750 civarına çıkarmış durumdadır. Hedefimiz kaliteden taviz vermeden dünyanın her bölgesinden öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerini başarı ile tamamlarını sağlamak. Öğrencilerimiz burada olmakla şehrimize birçok açıdan değer kattılar. Öncelikle kültür etkileşimi sağlandı. Öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında gittikleri ülkelerde hem Türkiye’yi hem Yozgat’ı hem de üniversitemizi temsil edecekler. Üniversitemizin ulularlarasılaşma süreçlerinin yönetilmesinde emek ve çabası olan tüm mesai arkadaşlarıma başta ilgili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın’a, TÖMER Müdürümüze ve ekibine, öğrencilerimizin mekânsal anlamda sorununu gideren Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin’e teşekkür ediyorum.  Uluslararası öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz, Yozgat’ın ev sahibi kültür elçilerimiz. Burada en huzurlu ve mutlu şekilde eğitim-öğretim süreçlerini tamamlamaları en büyük gayemiz. Bu duygularla düzenlenen Türkçe şiir okuma yarışmasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören uluslararası öğrenciler, değerlendirme jürisi karşısında Türkçe şiir okumada birbirleriyle yarıştı. Uluslararası öğrencilerin Türkçe’yi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmalarını özendirmek, öğrencilerin sanatsal, edebî ve Türk dilini düzgün kullanabilme yeteneğini geliştirmek,  toplum karşısında kendilerini ifade edebilme becerisi ve özgüven kazandırmak ve öğrencilerin, dilin en güzel ve estetik ifade şekillerinden biri olan şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen şiir yarışması finaline Mali, Fildişi Sahilleri, Fas ve Kazakistan’dan 10 öğrenci katıldı. Öğrenciler Türk şiirinin önemli isimlerinden Yahya Kemal, Cahit Sıtkı Tarancı, Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya, Nazım Hikmet, Orhan Veli gibi şairlerin şiirlerini seslendirdiler.

Türkçe şiir okuma yarışmasında birinci olan Siham Benzaouia’ya ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ikinci olan Toa Denny’e ödülünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın,  üçüncü olan öğrencimiz Ouahbi Ballahi’ye ödülünü ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz takdim etti. Haber Merkezi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır