Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TZOB Başkanı Bayraktar: “Gövdesi yanan ağaçlar seneye de meyve vermeyebilir”

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin yaşadığı zirai don felaketinin meyve ağaçlarını olumsuz etkilediğini belirterek, çiftçilerin para kazanamaması durumunda büyük sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Çiftçilerin desteklenmesi ve TARSİM’in adil hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin yaşadığı zirai don felaketinin

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara’nın Çubuk ilçesinde çiftçilerle buluşarak zirai don olayına ilişkin endişelerini dile getirdi. Bayraktar, meyve ağaçlarının dondan ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, “Son 30 yılın en düşük sıcaklık değerlerini gördük. Ürünlerde yüzde 80’e kadar don olayı yaşandı. Bu afetin büyüklüğünü gösteriyor. Bu yıl yanmış ağaçların gelecek yıl meyve verip vermeyeceği de belirsiz. Çiftçimiz para kazanamazsa büyük sıkıntılarla karşılaşabilir” dedi.

Bayraktar, çiftçilerin sosyal güvenlik primlerinin yüksekliğinden dolayı mağdur olduklarını da ifade ederek, “Sosyal güvenlik kapsamındaki çiftçi sayısı 500 binin altına düştü. Bu sayı daha da azalacak. Çiftçiler asgari ücret arttıkça sosyal güvenlik primlerini ödeyemez duruma geliyor. Bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Bayraktar, TARSİM’in çiftçiyi koruyan ve adil bir şekilde davranan bir yaklaşımla hareket etmesinin önemine de vurgu yaptı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı